Circus Ultima Thule

In Englishpå svenska

Circus Ultima Thule on sanaton ja visuaalisesti näyttävä varjoteatteriesitys ennakkoluuloista, ystävyydestä ja ihmeiden kaipuusta. Se on lumoava kuvaus lähtemisestä ja luopumisesta sekä toisaalta yllätyksistä, ystävyydestä ja yhteisymmärryksestä.

Circus Ultima Thulen kuvastossa yhdistyvät sirkusmaailman eksoottiset eläimet, revontulet ja lapin hyytävät lakeudet. Sodan jaloissa pieni poika joutuu eroon äidistään ja päätyy sirkuksen tirehtöörin hoteisiin. Sirkuksessa poika tutustuu Suomen ensimmäiseen sirkusnorsuun, joka lapissa matkustaessaan herättää pohjoisen asukkaissa ihailua, pelkoa, uteliaisuutta ja jopa tuomitsevuutta. Värikylläisellä matkalla 1900-luvun lapissa syrjäseuduilla elävät ennakkoluulot kohtaavat sirkuksen suvaitsevaisuuden ja unelmat muuttuvat sitä tärkeämmiksi, mitä karumpana todellisuus ympärillä näyttäytyy.

Esitys on varjoteatterin keinoin toteutettu tutkimusmatka muuttuvaan pohjoiseen maisemaan. Esitys tarkastelee kulkemisen ja kohtaamisen tematiikkaa valon ja varjon kontrastien sekä varjojen taianomaisen liikeen kautta. Kuva kuvalta etenevä esitys maalaa tunnelmia pohjoisessa matkattavan reitin varrelta ja jättää tilan katsojan tulkinnalle ja kokonaisvaltaiselle visuaaliselle elämykselle.

Esitystä ei suositella alle kouluikäisille.

Dramaturgia: Annamari Ahonen ja Julia Gauffin
Ohjaus: Julia Gauffin
Äänisuunnittelu: Katri Puranen
Esiintyjät: Petri Lappalainen, Tessa Lepistö ja Tytti Marttila
Lavasteiden, naamioiden ja nukkien toteutus: Lee Lahikainen, Petri Lappalainen, Tessa Lepistö ja Tytti Marttila
Valotekniikka: Tomas Gustafsson
Valokuvat: GLiMT

Circus Ultima Thule löytyy myös Facebookista ja Instagramista

Esitys on toteutettu yhteistyössä Suomen Varjoteatteriyhdistyksen kanssa.
Esitystä ovat tukeneet Taike, SKR ja Helsingin kaupunki.

Osa työryhmästä ovat nukketeatteriverkosto Aura of Puppetsin jäseniä

Mainokset